Ons verlangen en onze missie

Wij geloven dat God iedereen talenten heeft gegeven. Ons verlangen is dat jongeren hun talenten leren ontdekken en daarmee aan de slag gaan, om zo te werken aan een mooiere en betere toekomst. Wij willen jongeren helpen deze talenten te ontdekken en ze verder uit te bouwen. We zien er naar uit met ze op te trekken en ze te zien groeien.

hanka-met-kinderen-afrikaDe eerste twee maanden gaan wij oriënteren en gaan we samen met de organisatie plannen maken hoe we aan de slag kunnen met talentontwikkeling.

De eerste plannen die er liggen zijn dat wij de jongeren gaan helpen die vorig jaar van de basisschool naar de middelbare school zijn gegaan. Sommige van hen komen niet goed mee met het niveau op de nieuwe school en hebben begeleiding nodig. Ons verlangen is om voor hen huiswerkbegeleiding op te zetten maar ook een plek aan te bieden waarin ze zich meer kunnen ontwikkelen.

Hanka heeft tijdens het jaar dat zij bij Victory4All heeft gewerkt veel sporttalent gezien. De mensen in de sloppenwijk hebben geen geld om hun kinderen op een sportclub te doen. Wij gaan kijken of wij voor de talentvolle sporters een sportclub kunnen vinden zodat ze gaan groeien.

derk-aanmoedigenkinderen-afrikaEen ander verlangen dat wij hebben is om voor jongeren met een beperking een geschikte werkplek te vinden. In Zuid-Afrika betekent dat als je gehandicapt bent je gewoon de hele dag in een huisje zit. Wij geloven dat deze jongeren veel meer kunnen en dat zij iets kunnen bijdragen in de samenleving.

Daarnaast is onze grote passie: God. Wij geloven dat het geloof in God het mooiste in je leven kan zijn en dat willen wij graag delen. Ook willen wij graag deze passie met mensen delen en de jongeren leren wie God is!

Victory4All

Wij gaan werken bij Victory4All. Dit is een stichting die hulp biedt in sloppenwijken. Veel kinderen in de sloppenwijken van Jeffrey’s Bay en Humansdorp (Zuid-Afrika), leven onder bizarre omstandigheden. Ze worden dagelijks geconfronteerd met honger, ziekte, geweld, prostitutie, huisvestingsproblemen etc. Vaak verliezen ze de hoop en verwachten ze niet dat hun toekomst beter zal zijn dan die van hun ouders en de mensen om hen heen. Elke dag komen er weer meer kinderen bij die gebukt gaan onder de gevolgen van HIV/Aids of zelfs wees worden.

victory4allGoed onderwijs, dat kinderen de kans op een betere toekomst kan bieden, is erg duur en daardoor ontoegankelijk voor duizenden kinderen. ‘Victory4All’ Projects heeft verschillende programma’s die kinderen goed onderwijs bieden waarin zij volledig tot hun recht komen en die hen hoop voor de toekomst geven. De Bijbel, Gods woord is de norm van Victory4All en ze willen de kinderen laten weten dat God van hen houdt en hen geschapen heeft met gaven en talenten die ontwikkeld mogen worden. Hij heeft een plan voor hun leven: gedachten van vrede en niet van onheil, om hun een hoopvolle toekomst te geven! (Jeremia 29:11, Bijbel) Voor meer informatie over de verschillende projecten kun je het onderstaande filmpje bekijken of een kijkje nemen op de site van de organisatie.


Bekijk meer video’s van Victory4all